ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Airhull Eco 25 F

Πρόκειται για ένα σκάφος που, εκτός από το να διεκδικεί την κορυφή της κατηγορίας του ως προς την ποιότητα κατασκευής, την αισθητική και την εργονομία, κλέβει την παράσταση με τη διαφορετικότητα στο σχεδιασμό της γάστρας του, στην οποία εφαρμόστηκε η τεχνολογία Dimpled Hull.

Barracuda 700 Naval Force

To 7άμερο της Barracuda είναι ένα RIB που δεν θα σου κεντρίσει το βλέμμα όταν το πρωτοκοιτάξεις. Δεν θα έλεγα ότι δεν είναι αισθητικά καλό (αν και αυτό είναι τελείως υποκειμενικό), ωστόσο, θα τολμούσα τον χαρακτηρισμό «συντηρητικό» σε μια εποχή που όλοι επιδιώκουν τον εντυπωσιασμό.

BWA 750 Professional: για καταδυτική χρήση

Η σειρά Professional Open του ιταλικού ναυπηγείου BWA απευθύνεται σε όσους ζητούν λύση σε επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως καταδυτικά κέντρα, θαλάσσια ταξί, επαγγελματικό ψάρεμα, αποστολές ναυαγοσωστικές και συνοδείας. Χαρακτηριστικό «δείγμα γραφής» το Professional 750.

Cappo di Mare - 800 RIB Cabin

Πρόκειται για ένα RIB με εντελώς πρωτότυπο σχεδιασμό, η ονομασία του οποίου «Cappo Di Mare», σε συνδυασμό με το άψογο φινίρισμα, παρέπεμπε σε κάποια νέα αντιπροσωπεία για την ελληνική αγορά, τότε, το 2008, όταν παρουσιάστηκε. Κι όμως, επρόκειτο για ένα ελληνικότατο φουσκωτό, που πρόβαλε τη δική του, ξεχωριστή φυσιογνωμία.

Fost Twister 535

Το Fost Twister 535 είναι ένα πολυσυζητημένο νέο μικρό φουσκωτό, με «φρέσκια» σχεδίαση και έξυπνη διαρρύθμιση του ανοιχτού και λιτού καταστρώματος, που προσφέρει άνετο κατάστρωμα για το μήκος του αλλά ταυτόχρονα και γενναιόδωρους αποθηκευτικούς χώρους.

Gene 32 SC

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του πρωτότυπου Gene 31 open. Στο διάστημα αυτό έγιναν πολλές δοκιμές και πολλά μίλια, με διαφορετικούς κινητήρες και προπέλες, καταλήγοντας στην τελική μορφή του σκάφους που παρουσιάζουμε σήμερα με την ονομασία Gene 32 Sport Cabin.

GENE 698

Οι ανάγκες της αγοράς, σε συνδυασμό με την εταιρεία Captains Bay του Γιώργου Νέγκρη, που δραστηριοποιείται και στο χώρο των ενοικιάσεων φουσκωτών σκαφών, τον ώθησαν στην ανανέωση του Gene 24 RIB, κατασκευάζοντας ένα νέο μοντέλο, το Gene 698. 

Mar-Co Twenty Six

Το Mar-Co 26 είναι ένα σκάφος γνώριμο σ’ εμάς, πρωτοεμφανιζόμενο το 2005. Η μοναδική από τότε μετατροπή αφορά την κεντρική του κονσόλα, που φιλοξενεί τουαλέτα, αποτελώντας ένα επιπλέον στοιχείο χρηστικότητας, από τα πολλά που συγκεντρώνει  αυτό το σκάφος, παραμένοντας ωστόσο ένα καθαρόαιμο φουσκωτό.