ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Apollo 480 από την BSK Marine

Η BSK Marine, κατασκευάστρια εταιρεία των φουσκωτών σκαφών Skipper, παρουσίασε πρόσφατα το Apollo 480. Πρόκειται για το μικρότερο μοντέλο των σκαφών που παράγει, σχεδιασμένο να εξυπηρετήσει ψαρευτικές εξορμήσεις, φιλοξενώντας όμως και την οικογένεια σε εξορμήσεις αναψυχής.

Barracuda Satellite 900

Με τη σφραγίδα του ελληνικού ναυπηγείου που κατασκευάζει σκάφη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και άλλων 22 χωρών, το Satellite 900 παρουσιάστηκε στα μέσα του 2009, ενώ πρόσφατα λάνσαρε και το νέο του roll bar, σε μορφή πτέρυγας αεροσκάφους.

 

BWA HP Reef 60 Exlusive

Τα σκάφη της νέας σειράς HP Reef της BWA, ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους look, προϊόν ενός ιδιαίτερα φροντισμένου σχεδιασμού, ενώ ο στάνταρ εξοπλισμός τους είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, πλουσιότερος στις εκδόσεις Exclusive, όπως το σκάφος της παρουσίασής μας.

BWA SPORT 19’ GT

Νέο μοντέλο για το 2014, έρχεται να προστεθεί στη σειρά Sport του ιταλικού ναυπηγείου της BWA Nautica, με το χαρακτηριστικό GT (Gran Turismo) να υποδηλώνει και τον τουριστικό του προσανατολισμό. Kι ας είναι μόνο 5,90 μέτρα...  

Mar.Co R-Evolution 35

Κατά γενική ομολογία, ήταν ένα από τα εντυπωσιακότερα φουσκωτά που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο σαλόνι της Genova, προσθέτοντας στην γκάμα του ιταλικού ναυπηγείου της Mar-co τον χαρακτηριστικότερο ίσως εκπρόσωπο των στιλάτων open φουσκωτών. Οι νέοι χρωματισμοί δεν ήταν παρά η επισφράγιση!

 

Shearwater 860 Open

Το πρώτο Shearwater 8.60 open έπεσε στο νερό στις αρχές του περασμένου Αυγούστου πατώντας στην επιτυχημένη γάστρα του 8,60 μ. Sport Cabin, που έχει σχεδιάσει ο Mike Ring, ενώ και σε αυτό το μοντέλο είναι ολοφάνερη η «τελειομανία» των δημιουργών του...

 

Το ολοκαίνουριο Grand G 500 LF

Το νέο μοντέλο Grand G 500 LF του καναδικού ναυπηγείου δεν ήρθε για να προστεθεί απλά στην γκάμα των σκαφών του, αλλά για να παρουσιάσει την ολόφρεσκη φιλοσοφία της σχεδιαστικής του ομάδας, κάτι που αποτυπώνεται και στο ανανεωμένο λογότυπο.

Φουσκωτό σκάφος Attack 3.85

Πρόκειται για ένα μικρό φουσκωτό της γνωστής κερκυραϊκής εταιρείας Attack, το οποίο, λόγω ακριβώς του μεγέθους του, είναι ευέλικτο και οικονομικό, με πολύ χαμηλές καταναλώσεις, συνδυάζοντας όμως, ασυνήθιστα για τα μέτρα του, και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.