ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Με άποψη

Το ρίσκο των αντιγραφών


Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά, πως κάποια είδηση που αναρτήσαμε στο www.thalassamedia.gr, αντιγράφτηκε από άλλους διαδικτυακούς τόπους (χωρίς καμιά αναφορά στην πηγή!!!), δυσχεραίνοντας το έργο της απάλειψής της, όταν διαπιστώθηκε ότι αυτή η είδηση δεν έπρεπε να αναρτηθεί.

Με άποψη

Για τα καταχωνιασμένα σωσίβια πάλι ο λόγος


Πριν από 15 περίπου μέρες δύο άτυχοι ερασιτέχνες ψαράδες από την Εύβοια, πνίγηκαν όταν η βάρκα τους ανατράπηκε και βυθίστηκε στον Παγασητικό, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου.

Με άποψη

Η εξωφρενική αύξηση των τελών ελλιμενισμού, θέμα επιστολής προς τον Υπουργό


«Είμαι ο πρώτος που θα συμφωνήσει ότι τα ετήσια τέλη ήταν χαμηλά για σκάφη της κατηγορίας που έχω, αλλά η άκρως απότομη αύξηση των τελών για σκάφη της ίδιας κατηγορίας είναι και αδικαιολόγητη και άδικη»
. Αυτά αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα σε επιστολή που κοινοποίησε αναγνώστης μας στο www.thalassamedia.gr, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και παρουσιάζει τους προβληματισμούς του, αντικειμενικά και τεκμηριωμένα. Και πρέπει να τον ακούσουμε όλοι μας!

Με άποψη

Αλλεπάλληλοι πνιγμοί:
ιδανικοί αυτόχειρες

Το ζήτημα δεν είναι καινούριο: η απώλεια ψαροκυνηγών εξαιτίας της υποξίας αποτελεί φαινόμενο που από δεκαετίες συμβαίνει, γίνεται όμως μαζικότερο τα τελευταία χρόνια, στο βαθμό που το ίδιο το σπορ εξαπλώνεται σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Με άποψη

Ο γόνος που δεν έγινε γονιός…

Τον τελευταίο καιρό, και εν μέσω της απερίγραπτης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, οργανώθηκε από την Επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη μία καμπάνια, η οποία είναι μέρος της πανευρωπαϊκής εκστρατείας ενημέρωσης για τη νέα Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική.

Με άποψη

Τα παραδοσιακά σκάφη

Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις προσπάθειες του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών να διασώσει όχι μόνο τα εναπομείναντα παραδοσιακά σκάφη της πατρίδας μας, αλλά να διατηρήσει στη ζωή τα τελευταία καρνάγια και τα επαγγέλματα που συνδέονται με την ναυπήγηση των ξύλινων σκαριών.