ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Απίκο με κάμερα βυθού!

Κοιτάζοντας κάποιες φορές τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει με ψάρια και την παρέα του απίκο σκέφτομαι: Αλήθεια τι έχει γίνει στη θάλασσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και έχει αλλάξει τόσο η συμπεριφορά των ψαριών;

Με καλάμι bolognese μεγάλης έλξης

Το ψάρεμα με καλάμι απίκο είναι ίσως η πιο συναρπαστική τεχνική ψαρέματος. Με τα αντανακλαστικά τεντωμένα, το χέρι σαν προέκταση του καλαμιού και τα μάτια να προσπαθούν να μην κλείσουν ώστε να μην χάσουμε ούτε τσίμπημα, χαρίζει μοναδικές στιγμές έντασης.

 

«Δαμάζοντας» σαργούς στα κατάγιαλα των βράχων...

Το ψάρεμα με απίκο για σαργούς είναι η πιο παλιά τεχνική, ακόμα και σήμερα αρκετά αποδοτική, αρκεί να γνωρίζεις πότε, πού και πώς θα την εφαρμόσεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι παλιοί ψαράδες ονόμαζαν το καλάμι αυτής της τεχνικής «σαργοκάλαμο»...