ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Αναζητώντας τις ιδανικές συνθήκες

Καιρό τώρα αναζητούσαμε μια σαργοψαριά με διάφορες τεχνικές. Μερικές φορές οι προσπάθειές μας καρποφορούσαν με μερικά ψάρια, μετά από μια πολύωρη, αν όχι ολονύκτια, εξόρμηση. Για να μην κοροϊδευόμαστε όμως και μεταξύ μας, πολύ περισσότερες ήταν οι φορές που ξενυχτούσαμε δίχως ανταπόκριση, καταναλώνοντας ένα σωρό δολώματα.

Σε κρύα νερά...

Ο περισσότερος κόσμος που ασχολείται με το παράκτιο ψάρεμα δραστηριοποιείται κυρίως το καλοκαίρι, όπου η επαφή με τη θάλασσα είναι πιο εύκολη λόγω συνθηκών αλλά και ποσότητας ψαριών… Τι γίνεται όμως το χειμώνα που το κρύο είναι πολλές φορές ανυπόφορο και νιώθεις την υγρασία να σε απωθεί πεισματικά;

Ο υπέροχος κέφαλος!

Οι λόγοι που οδηγούν τους ερασιτέχνες ψαράδες στο να τον ψαρεύουν είναι πολλοί. Ο κυριότερος είναι ότι ο κέφαλος είναι μαχητής, και πολύ καχύποπτος, χαρίζοντας μοναδική ικανοποίηση σε όποιον με πονηριά και επιδεξιότητα καταφέρει να τον πιάσει.

Mε bolognese στα βράχια για σαργούς

Από τη μέρα που ξεκίνησα αυτήν την τεχνική, το ψάρι που με ενθουσίαζε περισσότερο από όλα ήταν ο σαργός, ένα ψάρι που έχει γίνει ο κρυφός πόθος όλων όσοι ψαρεύουν στα βράχια. Σίγουρα στις μέρες μας κάθε συνάντηση με κάποιο από τα μεγάλα άτομα του είδους αποτελεί επιτυχία...