ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Τέλος εποχής

Διανύουμε το τέλος του φθινοπώρου, μια εποχή - μεταίχμιο, που κατά τη γνώμη μου είναι η πιο αποδοτική του carp fishing. Οι κυπρίνοι προετοιμάζονται για το δύσκολο χειμώνα, προσπαθώντας να τραφούν με τις τελευταίες πηγές ενέργειας.

 

Ψαρεύοντας κυπρίνους

Στα Βρετανικά Νησιά, το ψάρεμα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα χόμπι, με πιο δημοφιλές είδος αναμφίβολα το ψάρεμα του κυπρίνου, που κατέχει τα σκήπτρα, με πάρα πολλούς φανατικούς οπαδούς.

 

Ο κυπρίνος που ήρθε από το κρύο

Είμαστε στο μεσοχείμωνο, το κρύο είναι τσουχτερό, η δραστηριότητα των κυπρίνων είναι πολύ περιορισμένη και μαζί με αυτήν και εκείνη των οπαδών του carp fishing. Παρ’ όλα αυτά, αν τις αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο, οι ψαρευτικές εξορμήσεις ακόμη και αυτήν την περίοδο μπορούν να μας δώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Αντίστροφη μέτρηση

Ο χειμώνας μόλις έχει τελειώσει και η άνοιξη ξυπνάει σε όλους μας τη διάθεση για ψάρεμα. Είναι η στιγμή που ξεκινάμε να οργανώσουμε τις μελλοντικές μας εξορμήσεις και να προετοιμάσουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, και δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διαλογή του εξοπλισμού συχνά προβληματιζόμαστε...