ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Ένας «Μάης» στα τέλη του... Οκτώβρη

Τέλη Οκτώβρη, Χανιά, Ακρωτήρι. Από το σπίτι μου κοιτάζω πότε τη φουσκωμένη θάλασσα και πότε τα δέντρα. Ο αέρας που λυσσομανούσε όλη τη νύχτα έχει κοπάσει και η βαριά συννεφιά δείχνει πως μάλλον θα το γυρίσει σε βροχή... Μια ματιά στο βαρόμετρο του Μeteo μού δίνει το στοιχείο που έλειπε: «1007,17 και πέφτει ταχέως». Αυτό ήταν! Τα καλάμια στο ένα χέρι, ο σάκος με τα τεχνητά στο άλλο και... φύγαμε!

Δύο εξορμήσεις για λούτσους

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και η τεχνική του shore jigging έχει την τιμητική της. Μπορεί όλο τον χειμώνα οι ψαρευτικές μας εξορμήσεις να είχαν πενιχρά αποτελέσματα, αλλά τώρα είναι η εποχή που θα μας ανταμείψει.

Πλανέματα με ένα κομμάτι σίδερο

Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δεν έχουν πιστέψει ακόμα ότι με ένα κομμάτι χρωματισμένο μολύβι μπορούν να βγάλουν ψάρια, νομίζοντας ότι το δόλωμα πρέπει οπωσδήποτε να στάζει αίμα!

 

Η έγκυρη εναλλακτική

Όλοι μας έχουμε κάποια αγαπημένη τεχνική, την οποία κατέχουμε καλύτερα και προσπαθούμε συνεχώς να την εξελίσσουμε… Όμως η αγάπη μας για το ψάρεμα δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε μία και μόνο τεχνική, αφού υπάρχουν φορές που το αποτέλεσμα της ψαριάς μας δεν είναι ικανοποιητικό.