ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Ψαρευτικό διήμερο στην Τζια

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το διήμερο του Δεκέμβρη που είχα πάει με την ψαρευτική μου παρέα στην Τζια. Ομολογώ πως ήταν από τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Συνεννοηθήκαμε τηλεφωνικώς με τα παιδιά και αποφασίσαμε ομόφωνα για αυτήν την ψαρευτική εξόρμηση χωρίς δεύτερη σκέψη, μιας και το μέρος μάς ήταν γνωστό και η απόσταση για το νησί ήταν σχετικά μικρή.

Εξόρμηση στα Μεστά της Χίου

Η άνοιξη αποτελεί αναμφίβολα μία από τις καλύτερες εποχές του χρόνου για την πραγματοποίηση ψαρευτικών εξορμήσεων. Η θερμοκρασία βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο, επιτρέποντάς μας να πραγματοποιούμε νυχτερινά ψαρέματα χωρίς να κρυώνουμε, αλλά και ημερήσια χωρίς την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού.

Στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας

Ήταν μέσα του Γενάρη, όταν το περιοδικό «Ψαρεύω» πραγματοποίησε άλλη μία ψαρευτική εξόρμηση, αυτήν τη φορά στο μικρό χωριό του Αλμυροπόταμου, που βρίσκεται στη νότια Εύβοια. Πρόκειται για ένα μέρος μαγευτικό, γαλήνιο και με πλούσια θαλάσσια ζωή.