ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Light drifting: θηράματα στο ρεύμα

Το drifting με αγκυροβολημένο το σκάφος είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική δραστηριότητα που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές. Πρόκειται για μια τεχνική που θα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα όταν η κοινή καθετή δεν αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Προσελκύοντας εκλεκτά σπαριδή

Μπορούμε άνετα να πούμε ότι αν δεν υπήρχε η οικογένεια των σπαριδών πιθανόν η θάλασσα δεν θα είχε τους χιλιάδες παθιασμένους ψαράδες που συχνάζουν στις παραλίες και στις βραχώδεις ακτές της. Και σε αυτήν την οικογένεια είναι κυρίως στραμμένη και η τεχνική του light drifting.


Drifting, μια μεσογειακή τεχνική

Μπορούμε άνετα να ορίσουμε το drifting ως μια τεχνική ψαρέματος που ξεκίνησε έξω από τα μεσογειακά σύνορα, εξελίχθηκε όμως και εξαπλώθηκε στα νερά της Μεσογείου, δεδομένων των καλών αποτελεσμάτων που δίνει κυρίως με τους τόνους μεσαίου μεγέθους και όχι μόνο...

 

Διάρκεια μάχης... 4 ώρες και 2 λεπτά!

Δε συνηθίζω να γράφω τις προσωπικές μου ιστορίες σε πρώτο πρόσωπο, ούτε να αναφέρομαι σε λεπτομερή ημερολόγια, με ώρες και συμβάντα. Εξαίρεση θα αποτελέσει ένα drifting που έκανα τον περασμένο Ιούνιο και αισθάνομαι ότι πρέπει να το μοιραστώ με τους αναγνώστες του περιοδικού.

 

Αρπακτικά στο ρεύμα

Μία από τις πιο διασκεδαστικές παραλλαγές της καθετής είναι το light drifting στο βυθό, μια τεχνική που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της μαλάγρας στο ρεύμα και την παρουσία των δολωμάτων σε στενή επαφή με το βυθό. Αν την εξασκήσουμε στο σωστό περιβάλλον, προσφέρει σημαντικές επιτυχίες με διάφορα είδη ψαριών.

Light drifting... στη γραμμή του ρεύματος

Ο όρος drifting στην κοινή συνείδηση συχνά συνδέεται με το ψάρεμα για κόκκινους τόνους ή άλλα μικρότερα τονοειδή, με πετονιές και βαρύ εξοπλισμό σε σχέση με το μέσο μέγεθος των θηραμάτων. Κι όμως, υπάρχει και η «light» έκδοση της τεχνικής, που απευθύνεται σε μια μεγάλη ποικιλία ψαριών.