ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Για μιτσικλιάδες στον Αργολικό

Στις αρχές του καλοκαιριού ο Αργολικός κόλπος μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πεδίο αναπαραγωγής, αφού εκεί συγκεντρώνεται ένας μεγάλος αριθμός ψαριών όλων των ειδών, ακολουθώντας προαιώνια μεταναστευτικά μονοπάτια χαραγμένα στις μνήμες τους.

Κυνηγός, ο τέλειος στόχος!

Ο κυνηγός (Coryphaena hippurus) για τον ψαρά της Μεσογείου είναι πάντα ένα περιζήτητο ψάρι. Ίσως επειδή με τους ποικίλους χρωματισμούς του, που ξεχωρίζουν στη μονοτονία του μπλε, θυμίζει τροπικές θάλασσες και μακρινούς προορισμούς, ίσως πάλι γιατί αποτελεί ένα κατεξοχήν αθλητικό θήραμα.

Κυνηγοί... Χρυσάφι, σε φόντο μπλε...

Με το τέλος του καλοκαιριού ξεκινάει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους για το spinning. Tα πελαγίσια αρχίζουν να επιστρέφουν κοντά στις ακτές, όπου επιτέλους δεν υπάρχει ο συνωστισμός από λουόμενους, αλλά κυρίως εμφανίζονται στις παράκτιες ζώνες οι κυνηγοί, με τα εκθαμβωτικά - τροπικά χρώματά τους.

 

Νέες εμπειρίες με ένα μικρό σκάφος!

Μια απ' τις πιο εντυπωσιακές εκδοχές του spinning είναι αυτή με τη χρήση κάποιου πλωτού μέσου. Και είναι αλήθεια το πόσο μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα όταν απομακρυνθούμε λίγο απ' την ακτή...