ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Ανάμεσα σε δύο κόσμους... το Αγαθονήσι!

Ένα μικροσκοπικό ακριτικό νησί, αλλά συνάμα ένας τόπος αμόλυντος ακόμα από τον τουρισμό, ανάμεσα σε δύο κόσμους που οι άνθρωποι επέλεξαν να χωρίσουν. Ένα νησί σταθμός ιστιοπλοϊκών που κινούνται στην περιοχή, λόγω της θέσης του αλλά και των πολυσχιδών ακτών που διαθέτει, παράλληλα με ένα ασφαλέστατο λιμάνι.

Καστελόριζο: Ένας ονειρεμένος προορισμός

Αποτελεί το ανατολικότερο σύνορο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, σε μια απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά παράλια μόλις 1,2 μίλια...
Μιλάμε για το ακριτικό μας Καστελόριζο, ένα όνειρο ζωής για κάθε ταξιδευτή, της θάλασσας αλλά και της ιστορίας...

Στην Κάρπαθο και την αυθεντική της Όλυμπο

Ό,τι δεν μπορείς να προσεγγίσεις εύκολα γίνεται πόθος, ό,τι βρίσκεται απομονωμένο από το σύγχρονο τρόπο ζωής κρύβει μυστήριο, όπου οι κάτοικοι σε αντιμετωπίζουν με ζεστασιά θυμίζει κάτι από παλιά Ελλάδα. Αυτή είναι η Όλυμπος της Καρπάθου, στο γεωγραφικά απομονωμένο βόρειο τμήμα της...