ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Λασίθι... ανατολικότερα της μεγαλονήσου

Καβατζάροντας τον κάβο, στο βάθος του κόλπου στο απάγκιο του Μαΐστρου, η Σητεία φάνηκε πανέμορφη. Το καράβι έδεσε στον καινούργιο μόλο και με το τζιπάκι μου φορτωμένο μέχρι τα μπούνια βγήκα και χώθηκα στα στενά δρομάκια της ανατολικότερης πόλης της Κρήτης.

Στης Γραμπούσας τα νερά...

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης και είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη, αφού η φύση και η ιστορία έβαλαν τα καλύτερα υλικά τους για να τη φτιάξουν, προσθέτοντας στο τέλος μια γενναία δόση θάλασσας!

Πάμε Κρήτη;

Η Μεγαλόνησος φαντάζει μακρινός προορισμός για ένα ολιγοήμερο ταξίδι με το φουσκωτό σκάφος, αλλά αν είστε από αυτούς που απολαμβάνουν το ταξίδι και το θεωρούν κομμάτι των διακοπών, τότε αξίζει να το επιχειρήσετε.