ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Στην Κύθνο με τις αμέτρητες αμμουδιές

Νωρίς το απόγευμα μπαίναμε στο λιμανάκι των Λουτρών, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κύθνου. Βέβαια, ελεύθερος χώρος δεν υπήρχε πουθενά, αφού την εποχή αυτή το μικρό λιμανάκι κατακλύζεται από τουριστικά σκάφη, τα οποία συχνά είναι δεμένα σε διπλές και τριπλές σειρές...

Στην ονειρεμένη Φολέγανδρο

Μπορεί, κατά κανόνα, η προσέγγισή της να είναι δύσκολη, η Φολέγανδρος όμως φροντίζει κάθε φορά να μας μαγεύει σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα μπορούμε να την αποχωριστούμε. Έτσι κι αυτήν τη φορά, τρέχαμε να πιάσουμε την υπήνεμη πλευρά της για να προστατευτούμε από τα μεγάλα κύματα του βοριά...

 

Στη Σύρο, την αρχόντισσα των Κυκλάδων

Αρχές Ιουλίου, και οι ενθαρρυντικές προβλέψεις του καιρού μάς βάζουν σε σκέψεις για νέους προορισμούς. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεμάτο φεγγάρι, μας παρασύρουν στο σχεδιασμό ενός ταξιδιού λίγο μακρύτερα από τα συνηθισμένα διήμερα. Και η Σύρος, φάνταζε σαν την καλύτερη επιλογή!

 

Αντίπαρος. Η γοητευτική γειτόνισσα της Πάρου, που είναι τόσο διαφορετική...

Για πολλά χρόνια κοιτούσαν ζηλόφθονα οι κάτοικοι της Αντιπάρου τους απέναντι, που έσφυζαν από τουρισμό, και ικανοποιούνταν από μια ημερήσια επίσκεψη ορισμένων. Δεν μπήκαν όμως στη λογική της αλόγιστης ανάπτυξης, αλλά ήθελαν να διατηρήσουν αναλλοίωτη την ομορφιά και τη ζεστασιά του νησιού τους.