ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Ταξιδεύοντας στις Σποράδες άνοιξη!

Οι δρόμοι ήταν εντελώς έρημοι κι εμείς διασχίζαμε μόνοι μας τα λασπόνερα, σέρνοντας πίσω μας το φουσκωτό. Η καθέλκυση έγινε υπό το φόβο της βροχής, κάτω από έναν δυσοίωνο ουρανό και έναν γκρίζο ορίζοντα να προσπαθούν να μας πείσουν να αλλάξουμε γνώμη.

 

Περιπλάνηση στις Σποράδες (ο επίλογος)

Με το βορειοανατολικό καιρό στο πλάι, κατευθυνόμασταν προς τις ακτές του Πηλίου, παραπλέοντας τη βόρεια πλευρά της Σκιάθου. Είχαμε ολοκληρώσει το ταξίδι μας στις Σποράδες, εκτός της κοσμικής Σκιάθου, θα συνεχίζαμε την περιήγηση μας στις ακτές του ανατολικού και νότιου Πηλίου και στη συνέχεια θα κάναμε μια σύντομη επίσκεψη στον Παγασητικό.

Περιπλάνηση στις Σποράδες (2ο μέρος)

Βρισκόμασταν ήδη αρκετές μέρες στις Σποράδες και αφού είχαμε υποστεί δυο καταιγίδες, είχαμε περάσει υπέροχες μέρες στα Σκάντζουρα και κάναμε νέους φίλους στην Περιστέρα, ήμασταν και πάλι έτοιμοι να συνεχίσουμε την περιπλάνηση μας, με κατεύθυνση αυτή τη φορά τα τρία μικρονήσια που βρίσκονται βόρεια της Αλοννήσου: Κυρά Παναγιά, Πούρα, Ψαθούρα.

Περιπλάνηση στις Σποράδες (1ο μέρος)

Μεγάλα νησιά, αλλά και μικρότερα ακατοίκητα, γαλάζια νερά συνδυασμένα με καταπράσινες ακτές, μαγευτικοί υπήνεμοι κόλποι και πλούσιοι βυθοί συνθέτουν ένα μαγικό κόσμο, σε απόσταση εκατόν πενήντα ναυτικών μιλίων από την Αθήνα, και εβδομήντα περίπου μιλίων από τη Χαλκιδική.