ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Ημερίδα Καταδυτικής Ιατρικής και Ασφάλειας του Δύτη στη Σάμο

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σάμου και ο Δήμος Σάμου οργανώνουν Ημερίδα Καταδυτικής Ιατρικής και Ασφάλειας του Δύτη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 18:00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου.

Για κατάδυση στην Σκόπελο

Η Σκόπελος είχε πάντα ξακουστούς βουτηχτές της ελεύθερης κατάδυσης και μακρά παράδοση στο υποβρύχιο ψάρεμα. Στις υποβρύχιες δραστηριότητες του νησιού ήρθε πλέον να προστεθεί  και η αυτόνομη κατάδυση, μιας και το πρώτο Καταδυτικό Κέντρο της Σκοπέλου, το «Skopelos Dive Center», που πολλά χρόνια περίμεναν οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι πρόσκαιροι καλοκαιρινοί επισκέπτες του, είναι πια γεγονός.

Επαναφορτιζόμενος φακός κατάδυσης X-Dive

Τριπλά O-rings εξασφαλίζουν τη στεγανοποίηση  του φακού χειρός Cree LED / 10W της X-Dive, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ως τα 100 μέτρα, προσφέροντας δέσμη φωτός μήκους 250 μ.

Φακός Light Cannon eLED Yellow της UK

Φακός για υποβρύχια χρήση της Underwater Kinetics (UK), της εταιρείας που εδώ και δεκαετίες εξειδικεύεται στην κατασκευή των συγκεκριμένων προϊόντων, προσφέροντας στους φίλους της κατάδυσης φακούς αξιόπιστους, με μοναδική απόδοση και μεγάλης διάρκειας ζωής. Γνωστά προϊόντα της εταιρείας είναι και τα στεγανά της κουτιά, όπως και τα μαχαίρια της.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην έκθεση «Βoot 2014»

Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, έκλεισαν οι πόρτες της διεθνούς έκθεσης θαλάσσιου τουρισμού Βoot στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, όπου δυναμικό παρών έδωσε φέτος, για πρώτη φορά, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, δίνοντας την ευκαιρία στους επαγγελματίες να παρουσιάσουν τους καταδυτικούς προορισμούς των νησιών τους.

Το «IQ Dive Club» στην Boot Dusseldorf 2014

Στη διεθνή έκθεση Boot Dusseldorf, που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 26 Ιανουαρίου στη Γερμανία, θα παρουσιαστεί η συλλογή του IQ Dive Club 2014, διαθέτοντας πουκάμισα και μπλουζάκια πόλο για γυναίκες και άνδρες, που ξεχωρίζουν τόσο για την ποιότητά τους όσο και για τα εντυπωσιακά τους σχέδια.