ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Σεμινάριο ενταγμένο στο «Έτος Ναυτιλιακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας 2015»

Στο πλαίσιο του Posidonia Sea Tourism Forum που πραγματοποιείται στις 26 και 27 Μαΐου 2015 στην Αθήνα, διοργανώνεται σεμινάριο για την προώθηση της Ελληνο-Κινεζικής συνεργασίας στον τομέα του Θαλάσσιου Τουρισμού με σκοπό να αναδείξει ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και επενδύσεις στην βιομηχανία αυτή και να προωθήσει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο κρατών στους τομείς του yachting και της κρουαζιέρας.

3ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών ανακοίνωσε το 3ο κατά σειρά Ναυτικό Σαλόνι του, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, από 27 έως και 30 Μαΐου 2015, στα πλαίσια εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας».

H EVAL συμμετέχει στην έκθεση ΝΑΤΕΧ

Η εταιρεία EVAL Ε.Γ. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΒΕΕ θα συμμετέχει στην έκθεση NATEX και ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2015 που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο Ελληνικού (Ολυμπιακό κέντρο ξιφασκίας), προσκαλώντας τους φίλους της θάλασσας να επισκεφτούν το περίπτερό της.

Σημαντικοί ομιλητές στο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum

Κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως θα βρεθούν τον Μάιο στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum, όπου θα έχουν επαφές με μέλη της Κυβέρνησης και επίσης, μια σημαντική ευκαιρία να δικτυωθούν με εκπροσώπους λιμενικών αρχών, εμπορικών επιμελητηρίων, προμηθευτών και άλλων παραγόντων της Ανατολικής Μεσογείου που εμπλέκονται στην λειτουργία και εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας.

Posidonia Sea Tourism Forum 2015

Το διήμερο 26-27 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η 3η διοργάνωση του «Posidonia Sea Tourism Forum», του διεθνούς συνεδρίου που έχει καθιερωθεί να διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με την κορυφαία έκθεση «Ποσειδώνια», αποτελώντας μια επιπλέον δυναμική επιχειρηματική εκδήλωση του κλάδου της κρουαζιέρας και του Yachting.

Με πολλές ελληνικές συμμετοχές η boot Düsseldorf 2015

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση της boot 2014, η επόμενη boot είναι έτοιμη να υποδεχτεί περίπου 1.700 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες.
Μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ελληνική συμμετοχή, η οποία θα έχει δυναμικό παρών με συνολικά 22 ελληνικές επιχειρήσεις.

Ανοιξιάτικο Θαλασσινό Σαλόνι ανακοίνωσε ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ

«Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Ναυτικού Σαλονιού του Οκτωβρίου 2014, αλλά και το έκδηλο ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών για μια Ανοιξιάτικη Έκθεση, ανακοινώνεται ότι η διοργάνωση του Ανοιξιάτικου Θαλασσινού Σαλονιού του ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ έχει προγραμματισθεί να τελεσθεί τον προσεχή Απρίλιο 2015 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό...». Αυτά αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΚΑΠΛΑΣ, καθορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης το πενθήμερο 22-26 Απριλίου 2015. 

Τι είδαμε στο Ναυτικό Σαλόνι - Ηλεκτρονικά (o επίλογος)

Σημεία «φετίχ» για πολλούς φίλους της θάλασσας, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ναυσιπλοΐας και ψαρέματος αποτελούν δυνατό σημείο κάθε θαλασσινής εκθεσιακής διοργάνωσης. Tα περίπτερα των αντιπροσωπειών τους και των συνεργατών τους συγκέντρωσαν και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον, θερμότερο μάλιστα από τους επισκέπτες που ασχολούνται με το ψάρεμα, μιας και αυτός ο τομέας εκπροσωπήθηκε ελάχιστα στο φετινό Ναυτικό Σαλόνι, οπότε οι επισκέπτες αυτοί κάπου έπρεπε να στραφούν…

Τι είδαμε στο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών: Ναυτιλιακά και κινητήρες (μέρος 3ο)

Το δυνατότερο στοιχείο του φετινού Ναυτικού Σαλονιού της Αθήνας ήταν ίσως η δυναμική παρουσία της πλειοψηφίας των αντιπροσωπειών εξωλέμβιων κινητήρων, όπως και αυτή της εκπροσώπησης, αν και με αρκετές απουσίες, αρκετών οίκων έσω-έξω και εσωλεμβίων, αλλά και η συμμετοχή πολλών εταιρειών ναυτιλιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, η παρουσία των οποίων σχεδόν θύμιζε παλιές καλές εποχές...

Τι είδαμε στο Ναυτικό Σαλόνι - Φουσκωτά σκάφη (μέρος 2ο)

Τα φουσκωτά σκάφη ανέκαθεν αποτελούσαν σημαίο αιχμής σε κάθε θαλασσινή εκθεσιακή διοργάνωση. Το ίδιο έγινε και φέτος, στο πρόσφατο Ναυτικό Σαλόνι της Αθήνας, όπου τα περίπτερα των σχετικών εταιρειών είχαν την τιμητική τους. Το φανατικό κοινό των φουσκωτών σκαφών κατάφερε και πάλι να κάνει αισθητή την παρουσία του, ενώ οι ευέλικτες, για όλα τα βαλάντια, προτάσεις των εταιρειών ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες.

Τι είδαμε στο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών (μέρος 1ο)

Τα πολυεστερικά σκάφη ήταν ένα από τα αντικείμενα του πρόσφατου Ναυτικού Σαλονιού της Αθήνας, που απέσπασαν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών. Η μικρή έκταση της έκθεσης, σε σχέση με το παρελθόν, δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε να παρουσιαστούν πολλές προτάσεις, ενώ η πλήρης απουσία «άσχετων» περιπτέρων είχε σαν αποτέλεσμα οι επισκέπτες να επικεντρωθούν στην ουσία.

Το Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών ξανά στο προσκήνιο

Ανανεωμένο χωροταξικά και ουσιαστικά, μικρό σε μέγεθος αλλά συμπαγές και περιεκτικό, το Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών όντως επέστρεψε, αποτυπώνοντας με τον πλέον ειλικρινή και «προσγειωμένο» τρόπο τη σημερινή εικόνα της αγοράς που εκπροσωπεί, καταφέρνοντας να στείλει μηνύματα αισιοδοξίας...