ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Νέο Furuno NavNet TZ2 με οθόνη αφής

Το νέο NavNet TZ2 της Furuno προτείνεται με δύο επιλογές οθόνης αφής, 12 και 15 ιντσών.
 συνδυάζοντας τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό με την ευκολία χειρισμού του. Διαθέτει ενσωματωμένη κεραία GPS καθώς και πομποδέκτη βυθομέτρου ισχύος 600/1000 Watt.


Νέα κάμερα δράσης Nilox F-60 Evo

H Nilox συνεχίζει δυναμικά την πορεία της στις action κάμερες, παρουσιάζοντας τη νέα F-60 Evo, με ανάλυση Full HD 1080p στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο (fps) και σύνδεση Wi-Fi που επιτρέπει να μοιραζόμαστε άμεσα τις στιγμές μας με τους άλλους, αφού, κατεβάζοντας τη δωρεάν εφαρμογή από το Apple Store ή Android Store, μπορούμε να ελέγχουμε την κάμερα μέσω του smartphone/tablet. Η αδιάβροχη IP68 θήκη επιτρέπει στην κάμερα να χρησιμοποιηθεί σε βάθος μέχρι τα 100 μέτρα.

Η Onwa Marine Electronics από την Σακιώτης Α.Ε.

Η εταιρεία Σακιώτης Α.Ε. ενημερώνει το κοινό της θάλασσας ότι ανέλαβε αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Onwa Marine Electronics, η οποία, έχοντας πολυετή εμπειρία, σχεδιάζει και κατασκευάζει εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά ναυτιλίας, με ειδίκευση στα συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας.

Νέα τεχνολογία σόναρ από την Garmin

Η Garmin υποδέχεται τη σεζόν 2014 με μία ολοκαίνουρια και επαναστατική τεχνολογία σόναρ, την DownVu και SideVu, που παρέχει υψηλής ευκρίνειας και ακρίβειας απεικόνιση όλων όσα βρίσκονται κάτω από το σκάφος. Είναι διαθέσιμη σε βυθόμετρα/ανιχνευτές ψαριών, GPS-Plottrer/βυθόμετρα και μαύρο κουτί για μεγάλες οθόνες-πολυόργανα.

Νέα συνεργασία Alex Marine και Samyung

Η κορεάτικη εταιρεία Samyung ξεκίνησε την λειτουργία της το 1978 και σαν πρωταρχική της δραστηριότητα είχε την ανάπτυξη ναυτιλιακών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.