ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Στη θάλασσα ασφαλείς!

Οδηγίες προς λουόμενους, χειριστές σκαφών και ψαροντουφεκάδες, αποτελούν μέρος της μεγάλης καμπάνιας που έχουν ξεκινήσει πολλά Λιμεναρχεία σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοφανής αυτή κινητοποίηση των λιμενικών αρχών, που γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, επιδιώκει να ενημερώσει το κοινό ώστε να πάψουν πλέον να χάνονται ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα, μιας και ήδη, και αυτό το καλοκαίρι, έχουν χαθεί πολλές...

Ηλεκτρονική παρακολούθηση των Λιμεναρχείων

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λιμενικών αρχών από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και έχει, ήδη, τεθεί σε λειτουργία η «Ηλεκτρονική παρακολούθηση καλής λειτουργίας και εσωτερικού ελέγχου των Λιμενικών Αρχών» της χώρας.