ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Τα προϊόντα Moravia εν όψει της άνοιξης!

moravia evalΕν όψει της άνοιξης, η εταιρεία Moravia προτείνει για την προετοιμασία του σκάφους σας τα πιο εξειδικευμένα ομώνυμα προϊόντα της! Τις μουράβιες της, μαζί και χρώματα προστασίας από τη διάβρωση και την ώσμωση, πράιμερ κ.ά. που διατίθενται στην ελληνική αγορά μέσω της αντιπροσώπου εταιρείας Eval – E. Γ. Βαλλιανάτος.

Εκατόν πενήντα και πλέον χρόνια από την πρώτη παραγωγή των υφαλοχρωμάτων της Moravia, στην Τεργάστη της Ιταλίας, και σαράντα και πλέον χρόνια από το ξεκίνημα του εργοστασίου της στην Τουρκία, όπου μέχρι σήμερα γίνεται η παραγωγή μιας ευρύτερης γκάμας προϊόντων της, έχουν καταστήσει την Moravia ηγέτιδα δύναμη στην αγορά, σε επίπεδο εργαζομένων και διοίκησης, εμπειρίας και γνώσης.

Η Moravia ξεκίνησε την παραγωγή της στην Τεργέστη της Ιταλίας το 1863 σαν ένας από τους πρώτους παραγωγούς υφαλοχρωμάτων. Αφού χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τη δεκαετία του 1930 τα υφαλοχρώματα Moravia αναγνωρίστηκαν σαν την «καλύτερη υποβρύχια προστασία στον κόσμο» και έκτοτε χρησιμοποιούνταν ευρέως στην περιοχή της Μεσογείου.

Το 1963 η Moravia ξεκίνησε την παραγωγή στην Τουρκία, ενώ από το 1974 τα προϊόντα της παράγονται με 100% κεφάλαια της Γείτονος χώρας. Αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη παράγει χρώματα για ναυτιλιακή χρήση (εμπορική ναυτιλία), για βιομηχανική χρήση, όπως επίσης και για χρήση σε σκάφη αναψυχής.

Τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος Moravia κατοχυρώθηκαν το 1992 και έκτοτε η εταιρεία έχει το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης του ονόματος παγκοσμίως. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία έγινε ισχυρότερη σε επίπεδο παραγωγής και Marketing, αποκτώντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με την σημαντική της εμπειρία, το άριστα καταρτισμένο προσωπικό και την αποτελεσματική διοίκηση, η Moravia επεκτείνει συνεχώς τις συνεργασίες της με παγκόσμιους ηγέτες της αγοράς, ισχυροποιώντας τη δύναμή της παγκοσμίως.

Η αποστολή της Moravia είναι να παρέχει στη ναυτιλιακή και βιομηχανική αγορά χρώματα σχεδιασμένα για τις ανάγκες των πελατών της, με ανταγωνιστικό και αξιόπιστο τρόπο. Η γκάμα των προϊόντων Moravia περιλαμβάνει εποξικά χρώματα, χρώματα πολυουρεθάνης, ακρυλικά χρώματα και πολλά άλλα, ενώ με το ανεπτυγμένο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει, μπορεί να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις και άλλων βιομηχανικών κλάδων.

Μία μεγάλη γκάμα προϊόντων της Moravia, παρέχει στην ελληνική αγορά η εταιρεία EVAL Ε.Γ. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ, που ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Moravia το 2011, σαν αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων της στην Ελλάδα. Η γκάμα αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υφαλοχρώματα απλά, υφαλοχρώματα αυτοκαθαριζόμενα, υψηλών ταχυτήτων, πράιμερ πολύ-ακρυλικά, χρώματα ενάντια στη διάβρωση, προστασία από την ώσμωση κ.ά.
Η στενή συνεργασία των δύο εταιρειών δίνει τη δυνατότητα στην αγορά σκαφών της χώρας μας να ενημερώνεται για τις νέες καινοτομίες της Moravia σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και να απολαμβάνει την απόλυτη προστασία που παρέχουν τα κορυφαία προϊόντα της.

Δείτε εδώ τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της εταιρείας για ναυτιλιακή χρήση, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οποίων θα σας κατευθύνουν στη σωστή επιλογή.