ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

H ANEK Lines συμμετέχει στο πρόγραμμα «Archipelago-LNG»

Καινοτόμα για μία ακόμα φορά η ANEK LINES, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Archipelago-LNG» που θέλει να δώσει μια νέα  προοπτική στη χρησιμοποίηση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ναυτιλία, και στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος η εταιρεία θα προετοιμάσει την μετατροπή ενός πλοίου της σε καύσιμο LNG.

Η βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, η τελετή βράβευσης των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία με την ονομασία «Blue Growth Piraeus», η οποία έλαβε χώρα στον χώρο πολιτισμού Passport στον Πειραιά.

Blue Growth, μια θάλασσα καινοτομίας ...στον Πειραιά!

Η ομάδα Blue Growth Piraeus ανακοίνωσε την διεξαγωγή της εκδήλωσης ανάδειξης των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία με την ονομασία «Blue Growth Piraeus», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Passport - Χώρο Πολιτισμού στον Πειραιά, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:30 μμ.

Σάλπαραν τα σκάφη που θα προσεγγίσουν το Cape Ray

Σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουλίου, ξεκίνησε από το ενετικό λιμάνι των Χανίων ο απόπλους των σκαφών που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το αμερικανικό πλοίο Cape Ray, πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας. Ο απόπλους έγινε παρουσία πλήθους κόσμου, που είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς στο σημείο όπου είχαν δέσει τα ιστιοπλοϊκά σκάφη Thomas II και Thomas III, ενώ το τρίτο σκάφος της αποστολής, το «Άγιος Νικολάος», βρισκόταν στην Παλαιόχωρα.

Αλλαγή στην ώρα απόπλου των σκαφών που θα προσεγγίσουν το Cape Ray

«Προσοχή 14:00 το μεσημέρι όλοι εκεί. Όλα έτοιμα για αύριο. Σας περιμένουμε όλους 14:00 στο παλιό λιμάνι των Χανίων να δηλώσουμε την στήριξή μας σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους την ζωή για να προστατέψουν τη θάλασσά μας και την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Την Παρασκευή ξεκινούν τα σκάφη που θα προσεγγίσουν το Cape Ray

Η απόφαση πάρθηκε. Τα σκάφη που θα προσεγγίσουν το πλοίο Cape Ray θα αναχωρήσουν από το  ενετικό λιμάνι των Χανίων την Παρασκευή, στις 11 π.μ.. Στόχος τους είναι να παρεμποδίσουν τη συνέχιση της υδρόλυσης των χημικών και να δηλώσουν ότι δεν αναγνωρίζουν δικαίωμα χρήσης στην Ελληνική ΑΟΖ σε κανένα!

Άρχισε ο αποκλεισμός της βάσης της Σούδας

Σήμερα, Σάββατο 19 Ιουλίου, άρχισε στα Χανιά ο τριήμερος αποκλεισμός της αμερικανικής βάσης της Σούδας, που οργάνωσε το Παγκρήτιο Συντονιστικό κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Η εκδήλωση αποτελεί το αποκορύφωμα των δυναμικών αντιδράσεων της Κρήτης κατά των χημικών και θα συνδυαστεί με αποστολή πλωτών μέσων ώς την περιοχή που βρίσκεται το πλοίο Cape Ray, στο οποίο έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της υδρόλυσης.

Δυναμικά ο Δήμος Σφακίων στις κινητοποιήσεις κατά των χημικών

Με χθεσινή απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ο Δήμος Σφακίων κάνει γνωστή την ενεργό συμμετοχή του στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά των χημικών της Συρίας, που θα κορυφωθούν το επόμενο σαββατοκύριακο, με τον τριήμερο (19-21 Ιουλίου) αποκλεισμό της Βάσης της Σούδας, όπως και την πρόθεση του ίδιου του Δημάρχου Παύλου Πολάκη αλλά και του νεοεκλεγέντα δημοτικού συμβούλου Φίλιππου Ηλιάκη, να συμμετέχουν στην αποστολή με πλωτά μέσα προς την περιοχή που πλέει το Cape Ray.

Μαζί, τα σταματάμε τώρα!

«Χημικά - Σκουριές - Ακτές συμβαίνουν τώρα! Μαζί, τα σταματάμε τώρα!» είναι το σύνθημα  του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου  στο Σύνταγμα της Αθήνας. Με αυτό το δεδομένο, το Παγκρήτιο Συντονιστικό κατά της εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, καλεί τους πάντες σε συστράτευση, για μια πανελλαδική εβδομάδα δράσης που θα κορυφωθεί στις 19 έως 21 Ιουλίου, με τον τριήμερο αποκλεισμό της Βάσης της Σούδας.

Ημερίδα του ευρωπαϊκού έργου ELINA στην ΑΝΕΚ LINES

Η πορεία υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου ELINA, με τίτλο «Ολοκληρωμένη Πράσινη Διαχείριση Πετρελαιοειδών Αποβλήτων και Καταλοίπων με βάση τον Κύκλο Ζωής», στο οποίο συμμετέχει η ΑΝΕΚ LINES, παρουσιάστηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες, 3 Ιουλίου, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, στα Χανιά.

Από μέρα σε μέρα η εν Πλω Καταστροφή των Χημικών της Συρίας

«Μόνο μία καθολική κινητοποίηση, πολιτών, περιβαλλοντικών και επιστημονικών φορέων, ΜΜΕ αλλά και κυβερνήσεων θα μπορούσε να αποτρέψει, έστω και την τελευταία στιγμή, να μπει η Μεσόγειος σε τέτοιο αναίτιο και τεράστιο περιβαλλοντικό κίνδυνο!», δηλώνει, ανάμεσα σε άλλα, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος Θοδωρής Τσιμπίδης, εν όψει της εν πλω καταστροφής των χημικών της Συρίας, που ξεκινά από μέρα σε μέρα...

Tεράστια οικολογική καταστροφή στο Καρλόβασι της Σάμου

Σε μια ακτίνα περίπου 4 χιλιομέτρων σε όλη την ακτογραμμή από τη γέφυρα του Κερκήτειου ποταμού μέχρι και την παραλία Ποτάμι στο Καρλόβασι, έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν χθες το πρωί εκατοντάδες χιλιάδες μικρά νεκρά ψάρια (λίγο μεγαλύτερα από γόνο).