ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Ο Ν.Ο. Σύρου διοργανωτής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας 2015

Στην Σητεία της Κρήτης και στη Σύρο θα φιλοξενηθούν οι τέσσερις Αγωνιστικές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας 2015 με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε για φέτος ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου. Το πρόγραμμα προβλέπει πρώτη και δεύτερη αγωνιστική στη Σητεία, στις 25-26 Απριλίου, και τρίτη και τέταρτη αγωνιστική στη Σύρο, στις 13-14  Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν οι απονομές και η ανάδειξη Πρωταθλητή και Εθνικής Ομάδας Ελλάδας.

Καλάμι Veltsista 229VL από την Shimatsu

Το νέο αυτό καλάμι, της γνωστής εταιρείας ειδών αλιείας Shimatsu, αποτελεί μία εξελιγμένη πρόταση για το ψάρεμα μεγάλων αρπακτικών με μολύβι φύλακα.
Iδιαίτερο χαρακτηριστικό του καλαμιού Veltsista 229 VL είναι ότι είναι εξοπλισμένο με τους καλύτερους οδηγούς της αγοράς, τους Fuji SIC, οι οποίοι επιτρέπουν στο νήμα να κινείται γρήγορα και δεν χαράσσονται από τη χρήση του.

Λάμπες ψαρέματος LED από την DBS

Οι λάμπες Hydro Glow LED Light προορίζονται για χρήση στο ψάρεμα και είναι παγκοσμίως γνωστές για την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους. Είναι άθραυστες και κατασκευασμένες για να αντέχουν στις ιδιαίτερα σκληρές θαλασσινές συνθήκες, αφού χρησιμοποιούνται από βάρκα.

Νέο καλάμι eging από την Shimatsu

H γνωστή εταιρεία κατασκευής καλαμιών Shimatsu παρουσίασε πρόσφατα τη νέα της πρόταση για το ψάρεμα των καλαμαριών από την ακτή, η οποία συνδυάζει την άριστη ποιότητα κατασκευής με μία πολύ καλή τιμή.

Προτάσεις Eging από τη Shimano

Τα καλαμάρια είναι και πάλι κοντά μας, και η Shimano, η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία, έχει τις δικές της αξιόπιστες προτάσεις, καλάμια, μηχανισμούς και καλαμαριέρες, για το ψάρεμά τους από την ακτή. Το Yasei Red Aori είναι ένα καλάμι ειδικά σχεδιασμένο για τη ρίψη ελαφριών τεχνητών δολωμάτων που προορίζεται για το ψάρεμα των καλαμαριών από την ακτή, το γνωστό πλέον και στους έλληνες ψαράδες ως eging, και μπορεί να συνδυαστεί με τις καλαμαριέρες Egixile της ίδιας εταιρείας.

Ένα λαβράκι ανά ερασιτέχνη ψαρά συζητιέται στις Βρυξέλλες

Με αφορμή την ανάγκη προστασίας του λαβρακιού, τα αποθέματα του οποίου έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες πολύ σημαντικά θέματα που πλήττουν την ερασιτεχνική αλιεία στο σύνολό της και μόνον αυτή! Αιτία γι’ αυτό, η πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα λαβράκι την ημέρα ανά ερασιτέχνη ψαρά, μια πρόταση που θα τεθεί για έγκριση στη Σύνοδο του Συμβουλίου Αλιείας που θα γίνει στις 15-16 Δεκεμβρίου 2014.

Αγώνας Παράκτιας Αλιείας στη Σύρο

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου διοργανώνει τον 1o Ενδοσυλλογικό Αγώνα Παράκτιας Αλιείας, που θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι της Σύρου, την Κυριακή 16 Nοεμβρίου 2014. O αγώνας θα γίνει με δύο δημοφιλείς τεχνικές, casting και εγγλέζικο, και η διάρκειά του θα είναι 5 ώρες, από 16:00 έως 21:00.

O ΝΑ.Ο. Kαρλοβάσου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας στην Καρδίτσα

Το σαββατοκύριακο, 26 και 27 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Σμόκοβου, στην Καρδίτσα, το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλιείας με φελλό σε γλυκά νερά, όπου συνολικά συμμετείχαν 18 αθλητές από 7 συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου συμμετείχε με τους αθλητές: Μαργαρώνη Δημήτριο, Μυρσίνη Πόθα, Μαρνέζο Ιωάννη και Σημαιοφορίδη Παναγιώτη.