ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Η Groupama στηρίζει τη δράση «Μάθε, Παίξε, Δημιούργησε» των Παιδικών Χωριών SOS

Η Groupama Ασφαλιστική, σταθερός σύμμαχος των Παιδικών Χωριών SOS από το 2008, ανέλαβε φέτος την πλήρη χρηματοδότηση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας των Παιδικών Χωριών SOS στο Χαλάνδρι, το οποίο, στο πλαίσιο της δράσης «Μάθε, Παίξε, Δημιούργησε», προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά και δημιουργικά προγράμματα σε παιδιά και εφήβους, ηλικίας από 8 έως και 15 ετών, τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η Groupama Ασφαλιστική στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS

Για έβδομη συνεχή χρονιά η Groupama Ασφαλιστική στέκεται στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS, στηρίζοντας πλήρως τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας στην Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του Σωματείου «Μαζί κτίζουμε το αύριο», που ήδη λειτουργεί με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.

Ημερίδα για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Με αφορμή την επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας που έλαβε χώρα στα στενά της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.ο Δήμος Περάματος και το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Ναυμαχία της Σαλαμίνας - Ιστορικά Γεγονότα & Γεωστρατηγική Διάσταση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, και ώρα 18:00, στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης στο Πέραμα, με ελεύθερη είσοδο.

Νέο ΑNEKORAMA Καλοκαίρι 2014

Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού με τους επιβάτες της ΑΝΕΚ LINES, το εταιρικό περιοδικό ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ «ταξιδεύει» για έβδομη χρονιά στις γραμμές του Αιγαίου και της Αδριατικής μ’ ένα τεύχος πλούσιο και πολυσυλλεκτικό, γεμάτο Ελλάδα, ταξίδια και ποιοτικές προτάσεις για τις μέρες και τις νύχτες των διακοπών.

Ένα Μουσείο ζωντανεύει το Πέραμα

«Κάθε νέο Μουσείο δημιουργεί άλλη μια γέφυρα με το παρελθόν, είναι μια ακόμα εστία εκπαίδευσης και έρευνας, ένας ακόμη λόγος για τον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορία και τα επιτεύγματα αυτού του τόπου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Πολιτισμού κα 'Άντζελα Γκερέκου, στα εγκαίνια του νέου χώρου του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης στο Πέραμα, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 17 Ιουλίου 2014.

Τι είναι για εσάς το καράβι;

«Τι είναι για εσάς το καράβι; Για κάποιους είναι μια επιχείρηση. Για το νησί μας, την ομηρική Ιθάκη, το σύμβολο των πνευματικών ανθρώπων του κόσμου και για τα νησιά της άγονης γραμμής, το καράβι είναι Υγεία, Επικοινωνία, Ελπίδα, Όνειρα, Ανάπτυξη, Μέλλον, είναι η ίδια η ζωή!». Με αυτό το χαρακτηριστικό κείμενο στην αρχή, η Θεατρική Ομάδα «Λωτοφάγοι» προσκαλεί για ένα καλλιτεχνικό απόγευμα διαμαρτυρίας, που θα γίνει στον Ίλιον, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στις 26 Ιουλίου 2014.

Εγκαίνια Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης στο Πέραμα

Επίσημη πρώτη για το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, το οποίο μετά από 22 χρόνια λειτουργίας βρήκε νέα στέγη, δίπλα στην Πύλη του Ναυστάθμου στο Πέραμα. Τα εγκαίνια του μουσειακού χώρου θα γίνουν την Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014, στις 19:30, και θα τα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα έχει την τιμητική της»

«To αιώνιο ταξίδι του ελληνικού πολιτισμού» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος της βελγικής εφημερίδας «L'ECHO» το οποίο αναφέρεται στα εγκαίνια της έκθεσης «Ναυτίλος-Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα», στο Μουσείο Καλών Τεχνών (Bozar) των Βρυξελλών.  


Τελετή Βράβευσης για το Διαγωνισμό «Της Θάλασσας Εικόνες»

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του στην Αθήνα, το πρόγραμμα PERSEUS θα βραβεύσει τα 3 πρώτα έργα και θα δώσει ακόμα 3 επαίνους, σε μια ειδική τελετή, που θα γίνει αύριο, 28 Ιανουαρίου 2014, στις 19.30, παρουσία των εταίρων του προγράμματος από την Ευρώπη και την Μαύρη Θάλασσα. 

«Nαυτίλος: Ταξιδεύοντας την Ελλάδα»

Στο Μουσείο Bozar των Βρυξελλών εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Nautilus: Navigating Greece», που αποτελεί την κύρια πολιτιστική εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Έκθεση εν πλω για τα παιδιά του Ιδρύματος Χατζηκώνστα

Η ΑΝΕΚ LINES, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε από τον κόσμο η πρωτοβουλία της εταιρείας να ενισχύσει το «Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα», επαναλαμβάνει με ιδιαίτερη χαρά τη λειτουργία πλωτών εκθέσεων σε συνεργασία με τους «Ζωγράφους σε Δράση».

«Της θάλασσας εικόνες»

Το Ευρωπαϊκό επιστημονικό πρόγραμμα PERSEUS (www.perseus-net.eu) που συντονίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε) έχει στόχο να εξερευνήσει τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας και να διασφαλίσει την ποιότητα και την «υγεία» των θαλασσών, όπως ορίζει η Οδηγία-Πλαίσιο για την Θαλάσσια Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την καλή περιβαλλοντική κατάσταση των Ευρωπαϊκών θαλάσσιων υδάτων μέχρι το 2020.