ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Σεμινάριο με τον Αντρέα Κωστανάσιο στον «Γλαύκο»

Την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί θεωρητικό σεμινάριο στα γραφεία του Γλαύκου με ομιλητή τον αθλητή του συλλόγου Αντρέα Κωστανάσιο και θέμα «Τα άσπρα ψάρια του χειμώνα: Τεχνικές και εξοπλισμός».

«Ψαρευτικό αρχείο - Επιτυχημένες εξορμήσεις»

Άλλο ένα σεμινάριο διοργανώθηκε από το σύλλογο «Γλαύκο». Αυτή τη φορά είχε διάρκεια 3 ημερών και περιελάμβανε δύο ημέρες θεωρίας και μία ημέρα εφαρμογή στην πράξη. Το θέμα του ήταν «Ψαρευτικό αρχείο + Επιτυχημένες εξορμήσεις» με ομιλητή τον Κώστα Μαδούρο, ο οποίος ασχολείται σχολαστικά με το συγκεκριμένο θέμα για πάνω από μια 10ετία.

Επιτυχημένο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υ/β Αλιείας στη Σύρο

To 44ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας πραγματοποιήθηκε στη Σύρο την Κυριακή, 7 του Σεπτέμβρη 2014, από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, στον οποίο η ΕΟΥΔΑ ανάθεσε τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το πρωτάθλημα σημείωσε μεγάλη επιτυχία ως προς τις συμμετοχές, την εξέλιξη του αγώνα, το φιλικό κλίμα, αλλά και το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος που συγκέντρωσε.

Την Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υ/β Αλιείας στη Σύρο

Πρόκειται για το «44ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας» που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014, και από ώρα 09:00 έως 14:00. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, στον φετινό αγώνα συμμετέχουν 10 ομάδες, τριών ατόμων η καθεμία.

Μάσκα GHOST της X-Dive

Εξαιρετικά μικρού εσωτερικού όγκου, ιδανική για ψαροντούφεκο, είναι η μάσκα GHOST της X-Dive, η γκάμα προϊόντων της οποίας καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου σπορ, προτείνοντας προϊόντα σε προσιτές τιμές, όπως στολές, ψαροντούφεκα, μάσκες και πέδιλα, σημαδούρες, μαχαίρια και όλα τα σχετικά με το υποβρύχιο κυνήγι αξεσουάρ, ανάμεσα στα οποία κυριαρχούν οι στεγανοί σάκοι της X-Dive, για κάθε απαίτηση χωρητικότητας και στιλ.

Τριήμερο «μαγιάτικο» σεμινάριο από το Γλαύκο

Μπορεί ο Μάιος να είναι μήνας απραξίας για τους ψαροκυνηγούς εξαιτίας της απαγόρευσης, δε συμβαίνει όμως το ίδιο για το σύλλογο Γλαύκο που μπαίνει σε εντατικούς ρυθμούς διοργάνωσης δραστηριοτήτων. Ξεκινώντας δυναμικά, το πρώτο σεμινάριο με πρακτικό σκέλος θα έχει θέμα «Οι βασικές τεχνικές υποβρυχίου κυνηγίου και η ανάλυσή τους» και εισηγητή τον εκπαιδευτή ελεύθερης κατάδυσης Βασίλη Καλογερόπουλο.

«Εντοπισμός ψαριών από τα μικρόψαρα»

Ένα πολύ πρωτότυπο σεμινάριο, το θέμα του οποίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο σύλλογο Γλαύκο, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του (Αγκύλης 78, Νέος Κόσμος) την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, στις 19:30. «Εντοπισμός ψαριών από τα μικρόψαρα - Μοντέρνες τεχνικές» το θέμα του, με εισηγητή τον Τάσο Χάλαρη.

«Τα άσπρα ψάρια του χειμώνα: τεχνικές και μυστικά»

Την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, και ώρα 8μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου «Γλαύκος» θα πραγματοποιηθεί θεωρητικό σεμινάριο με ομιλητή τον Αντρέα Κωστανάσιο και θέμα «Τα άσπρα ψάρια του χειμώνα: Τεχνικές και μυστικά». 

5η η Εθνική Υ/β Κυνηγίου στο Κύπελλο Εθνών της Μαγιόρκα

Η Εθνική ομάδα υ/β κυνηγίου κατέλαβε την 5η θέση στο Κύπελλο Εθνών στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, ενώ ο Μανώλης Γιάνκος, στο ατομικό αγώνισμα, κατατάχτηκε στην 6η θέση, ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές υ/β αλιείας του κόσμου.   


Κύπελο υ/β κυνηγιού από τον Πανκερκυραϊκό

Ο Πανκερκυραϊκός Σύλλογος Φίλων της Θάλασσας και Ερασιτεχνικής Αλιείας ενημερώνει σχετικά με την απόφαση διεξαγωγής του Κυπέλου Υποβρύχιας Αλιείας ΠΑΣΥΦΘΕΑ 2014. Ο αγώνας θα είναι κολυμπητός από ακτή, ανοικτών συμμετοχών και θα διενεργηθεί σε θαλάσσια περιοχή του νησιού της Κέρκυρας στις 16 Μαρτίου 2014, ημέρα Κυριακή.  

«Χειμερινές τεχνικές ψαρέματος στη ρηχή και μεσαία ζώνη»

Την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, στις 19:30, στα γραφεία του συλλόγου «Γλαύκος» θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «Χειμερινές τεχνικές ψαρέματος στη ρηχή και μεσαία ζώνη» με ομιλητή το Σταύρο Μπακανδρέα.

Στο «Masters» της Μαγιόρκα η Εθνική Υ/β Κυνηγίου

Στις 17 με 19 Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στη Μαγιόρκα της Ισπανίας το 13ο τουρνουά «Masters», το οποίο για μία ακόμη χρονιά θα παρουσιαστεί ανανεωμένο.
Μέχρι το 2010 γινόταν μόνο ατομικό αγώνισμα και μετείχαν μόνον οι δέκα πρώτοι του προηγούμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος υποβρύχιας αλιείας, τρεις αναγνωρισμένα κορυφαίοι αθλητές διεθνώς και τρία μέλη της εθνικής ομάδας της Ισπανίας.