ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

 • Σαργοί μιας άλλης εποχής

  Σαργοί στα βράχιαΜια μεγάλη θαλασσοταραχή και το σωστό μέρος μπορούν να μας χαρίσουν ακόμη αξέχαστες στιγμές ψαρέματος στον αφρό. Οι τεχνικές, παλιές από χρόνια, δίνουν μια ρετρό γεύση σε ένα ψαρέμα σαργών, των αδιαμφισβήτητων βασιλιάδων των βράχων.

  Κείμενο - Φωτογραφίες: Αlfio Elio Quattrocchi

 • Τι επηρεάζει την άπνοια;

  ελεύθερη κατάδυσηΑυτή τη φορά στο επίκεντρο του άρθρου μας βρίσκεται το θέμα της διάρκειας της άπνοιας και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με το βάθος της βουτιάς, μιας και αυτό έγινε αρκετά αναλυτικά στο άρθρο για την εξίσωση. Εδώ μάς ενδιαφέρει καθαρά ο χρόνος, η διάρκεια της άπνοιας.


 • Font size:
 • Decrease
 • Reset
 • Increase

Στις γειτονιές του Αιγαίου

Ολόκληρο αυτό το βιβλίο είναι ένα... ταξίδι!
Ένα ταξίδι στα νερά του Αιγαίου, όπου συναντιούνται προσωπικές περιπλανήσεις πολλών χρόνων. Ένα ταξίδι εμπειριών και φωτογραφιών, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται το μεγαλείο του Αιγαίου.

Υποβρύχιο ψάρεμα - Τα ψάρια και οι τεχνικές

Το υποβρύχιο ψάρεμα με ελεύθερη κατάδυση παθιάζει δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Παλιό όσο και η ιστορία του ανθρώπου, κράτησε την αυθεντικότητά του, από την επανεμφάνισή του στη δεκαετία του ’30, μέχρι τις μέρες μας.

Ψαροτούφεκο - η πλήρης μέθοδος

Το «Ψαροτούφεκο – Η πλήρης μέθοδος» πραγματεύεται αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του. Είναι μια μέθοδος για να αποκτηθούν όλες οι θεωρητικές γνώσεις για το ξεκίνημα και την εξέλιξη στο μοντέρνο ψαροτούφεκο. Είναι το απαραίτητο βοήθημα του αρχάριου και ο αχώριστος σύντροφος του προχωρημένου στοπ μεγάλο μπλε ταξίδι.

Καλοκαιρινό Καρτέρι

Το καρτέρι, ως τεχνική κυνηγιού, ως τεχνική ελεύθερης κατάδυσης και, πάνω απ’ όλα, ως τρόπος προσέγγισης του υποβρύχιου κόσμου στο σύνολό του, συνδέει τον άνθρωπο με τα ψάρια με μία σχέση που ποτέ δεν θα πάψει να εξελίσσεται,